- 2021.02.18.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Mexikói konyha
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés30 perc
- Adag4
- Megtekintés8 215
Ez az egyszerűen, házilag elkészíthető mexikói tortilla lap a boltban is megvásárolható, azonban az íze össze sem hasonlítható a háziéval. Mexikóban kenyérként fogyasztják, mindenhez. Mártások, egytálételek kísérője, valamint feltekerve, hajtogatva a híres fajitas, vagy burrito főeleme. Valójában egy könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető tészta. A tortilla lapokat készíthetjük gluténmentes változatban is, amit kukuricalisztböl a legyeszerübb elkészíteni. A kukoricalisztes tészta egy kicsit nehezebben kezelhetö, mert jobban morzsálódik, de a végeredmény ugyancsak nagyszerű lesz. A tortilla lapok jól tárolhatók. A tészta félig átsütve nedves konyharuha alatt, hűtőben tartva, friss és rugalmas marad. Néhány perc alatt egy forró serpenyő segítségével átpirítható. Általános szabály, hogy az egyszer teljesen megsütött tortilla ropogós marad. Akkor nézzük is ezt az egyszerű mexikói tortilla lap receptet képekkel illusztrálva.
Tortilla lap készítése házilag videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Egy keverőtálba szitáld át a lisztet.
Egy pohár langyos vízben keverj el egy kiskanál sót.
A liszthez adj hozzá 30 ml olívaolajat (vagy lehet olvasztott margarin, vaj, disznózsír) és a pohár langyos vizet és keverd ki alaposan a masszát. A tésztának enyhén ragadósnak és könnyen formázható állagúnak kell lennie.
A letakart tésztát hagyd pihenni 20 percet. (Ha sietsz, akkor ezt a lépést ki lehet hagyni, habár jót tesz a tésztának a pihentetés, hogy a lisztnek legyen ideje jobban megszívnia magát.)
Enyhén lisztes munkafelületen gyúrd át a tésztát, majd oszd adagokra. Ebből a mennyiségből nekem 6 tortilla jött ki, egy nagyobb, 30 cm átmérőjű serpenyőt használva. Az adag szám változhat a te serpenyőd méretétől függően.
A tészta gombócot kezdetben formázd a kezeddel kerekre, majd nyújts ki a serpenyő méretére.
A serpenyőt közepes lángon forrósítsd fel. A tortillak sütéséhez nem szükséges olaj, egyszerűen pirítsd meg mindkét oldalát. Ha a tortillákat nem azonnal szeretnéd felhasználni, akkor csak félig süsd meg mindkét oldalát. Később, amikor gondolod, csak át kell melegíteni a serpenyőben és máris tölthető, tálalható.
Az elkészült tortillákat, tedd egy száraz konyharuhába, majd takard le egy nedves konyharuhával, ezáltal rugalmas marad. Hűtőben tartva akár másnap is felhasználható.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Tortilla lap készítése házilag, egyszerűen
Hozzávalók
Follow The Directions
Egy keverőtálba szitáld át a lisztet.
Egy pohár langyos vízben keverj el egy kiskanál sót.
A liszthez adj hozzá 30 ml olívaolajat (vagy lehet olvasztott margarin, vaj, disznózsír) és a pohár langyos vizet és keverd ki alaposan a masszát. A tésztának enyhén ragadósnak és könnyen formázható állagúnak kell lennie.
A letakart tésztát hagyd pihenni 20 percet. (Ha sietsz, akkor ezt a lépést ki lehet hagyni, habár jót tesz a tésztának a pihentetés, hogy a lisztnek legyen ideje jobban megszívnia magát.)
Enyhén lisztes munkafelületen gyúrd át a tésztát, majd oszd adagokra. Ebből a mennyiségből nekem 6 tortilla jött ki, egy nagyobb, 30 cm átmérőjű serpenyőt használva. Az adag szám változhat a te serpenyőd méretétől függően.
A tészta gombócot kezdetben formázd a kezeddel kerekre, majd nyújts ki a serpenyő méretére.
A serpenyőt közepes lángon forrósítsd fel. A tortillak sütéséhez nem szükséges olaj, egyszerűen pirítsd meg mindkét oldalát. Ha a tortillákat nem azonnal szeretnéd felhasználni, akkor csak félig süsd meg mindkét oldalát. Később, amikor gondolod, csak át kell melegíteni a serpenyőben és máris tölthető, tálalható.
Az elkészült tortillákat, tedd egy száraz konyharuhába, majd takard le egy nedves konyharuhával, ezáltal rugalmas marad. Hűtőben tartva akár másnap is felhasználható.
Szólj hozzá!